شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است تعطیلی طلافروشی‌های مشهد تا پایان هفته + علت خریدوفروش بدون واسطه دام برای عید قربان در مشهد | قیمت امروز دام زنده چقدر است؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) + مراکز مجاز ذبح بازار سهام ریخت | علت سرخ‌پوشی امروز بورس چه بود؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) برای خرید عرضه اولیه «رپویا» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) چرا طلا امروز گران شد؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | پیش‌بینی روند صعودی قیمت طلا در ایران
سرخط خبرها

سهم مشهد از گردشگری سلامت ۵ درصد است | آمار پذیرش گردشگران سلامت در ۱۲ هزار مطب پزشکی جایی ثبت نمی‌شود

  • کد خبر: ۱۷۵۴۸۷
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱
سهم مشهد از گردشگری سلامت ۵ درصد است | آمار پذیرش گردشگران سلامت در ۱۲ هزار مطب پزشکی جایی ثبت نمی‌شود
در بخشی از پنجمین نشست «یک شهر تجربه» به بررسی گزارش «آمار عجیب و غریب گردشگری سلامت» در شهرآرا و پاسخ به سؤالات مطرح شده در این گزارش پرداخته شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و یک تیر ماه بود که شهرآرا در گزارشی با عنوان «آمار عجیب‌و غریب گردشگری سلامت» به بررسی اعداد و ارقام اعلام شده در این حوزه پرداخت و با انتقاد از نبود آمار دقیق، چند سؤال اساسی را دراین باره مطرح کرد. بازخورد این گزارش باعث شد که بخشی از پنجمین نشست «یک شهر تجربه» با موضوع فرصت‌ها و ضرورت‌های اقتصاد گردشگری و قانون درآمد‌های پایدار به بررسی این گزارش و گفت وگوی دوسویه داوود خوش شکن، مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ملیحه فلاح، خبرنگار روزنامه شهرآرا، تعلق گیرد.

در این نشست خبرنگار شهرآرا به عنوان تهیه کننده این گزارش علاوه بر ارائه خلاصه‌ای از مطلب چاپ شده در روزنامه، این سؤال را مطرح کرد که آیا باتوجه به آمار اعلام شده از ورود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت به کشور در سال ۱۴۰۱ و از سوی دیگر ثبت حضور حدود ۶۵ هزار گردشگر سلامت در مشهد، سهم شهر ما از گردشگران کشور فقط ۵.۴ درصد بوده است؟

فلاح همچنین با اشاره به وجود مشکلات آماری در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی به گره‌های مطرح شده در آمار اعلام شده در این حوزه پرداخت و این پرسش ‎ها را اضافه کرد که چرا با وجود ظرفیت‌های مشهد در حوزه سلامت، جذب گردشگر در این زمینه کم است، چرا آمار و ارقام اعلام شده از درآمد‌های ثبت شده در این حوزه با یکدیگر همخوانی ندارد، چه راهکاری برای حقیقی شدن آمار وجود دارد و تا چه زمانی این نقص در آمار وجود خواهد داشت؟

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ، ابتدا با تأیید صحت سهم ۵ درصدی مشهد از گردشگر سلامت در کشور، تأکید کرد: بله، ۵ درصد آورده ما از کل سهم کشور است. اما اگر بخواهیم برآورد درستی داشته باشیم، درحقیقت بیش از ۱۰ درصد است. چون در مشهد خیلی بیشتر از گردشگران سلامتی که اطلاعاتشان ثبت می‌شود، بیمارانی هستند که اطلاعاتشان ثبت نشده است.

خوش شکن افزود: هم سهم کشورمان از درآمد گردشگری منطقه کم است و هم سهم مشهد از درآمد کشور. اما این براساس سامانه‌هایی است که فعلا داریم، وگرنه سهم واقعی ما در حوزه گردشگری سلامت بیشتر از این است. اکنون در حال طراحی سامانه‌ای هستیم که همه اطلاعات در آن ثبت شود.

او ادامه داد: اکنون ۱۲ هزار مطب پزشک در مشهد وجود دارد که آمار گردشگرانی که برای درمان به آن‌ها مراجعه می‌کنند، در هیچ کجا ثبت نمی‌شود. اکنون در حال طراحی سامانه‌ای هستیم باعنوان سامانه جامع الکترونیک گردشگری سلامت کشور که هر بیمار خارجی وارد می‌شود باید کد پاسپورتش ثبت شود و پزشکان نیز فعالیت خود را در آن ثبت کنند.

نبود هم افزایی، دلیل سهم اندک در گردشگری سلامت

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در پاسخ به این سؤال که با وجود ظرفیت موجود در مشهد، دلیل سهم ۵ درصدی ما از گردشگران سلامت کشور چیست؟ گفت: دلیلش نبود هم افزایی و هم گرایی بین دستگاه‌های متولی از استانداری و شهرداری تا گردشگری، علوم پزشکی و... است. همچنین در گردشگری سلامت قوانین و مقررات ما با یکدیگر چفت وبست ندارد.

خوش شکن افزود: همچنین معرفی نشدن این ظرفیت‌ها دلیل دیگر این ماجراست. اکنون درآمد یک بیمارستان در کشور ترکیه ۱۰ برابر کل کشور ایران در حوزه گردشگری سلامت است. به عنوان مثال آن‌ها با جذب ۱۵۰ نفر نیروی انسانی، به طور دائم با همه نقاط دنیا در ارتباط هستند و مرتب پکیج‌های درمانی شان را معرفی می‌کنند. از سوی دیگر همه چیز با هم هماهنگ است از گرفتن پرواز تا اسکان، ویزا و...، ولی ما برای جذب یک بیمار از افغانستان برای عمل قلب که یکی از بهترین پکیج‌ها در گردشگری سلامت است، بیمار برای گرفتن ویزا بیست روز معطل می‌شود.

او با تأکید براینکه همین سهم نیز با دستان بسته حوزه درمان به دست آمده است، گفت: مشکل فیلترینگ و دسترسی محدود برای پیگیری بعد از ارائه خدمت به بیمار، یکی دیگر از این موارد است که برای برطرف شدنش رایزنی‌هایی با معاون وزیر ارتباطات داشتیم.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به تلاش برای سامان دهی لیدر‌ها یا همان دلالان حوزه سلامت اظهار کرد: اکنون ۶ هزار لیدر در مشهد هستند که خیلی از این افراد حتی حضورشان در کشور غیرقانونی است و گاهی از حوزه اختیارات ما خارج است.

به گفته خوش شکن همچنین بسیاری از بیمارانی که به کشور ما مراجعه می‌کنند به دلیل نداشتن پرواز‌ها و خطوط هوایی مستقیم به پایتخت می‌روند.

او با اشاره به اینکه ارزآوری حوزه اقتصاد گردشگری سلامت فقط به جیب دولت نمی‌رود، افزود: ارزآوری این حوزه نه فقط به جیب دولت و نه فقط به جیب پزشک می‌رود، بلکه در بخش‌های مختلف خصوصی گردش دارد. در همین حوزه درمان نیز بخش زیادی از درآمد این حوزه به بخش خصوصی می‌رود، مثلا از حدود ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد شاید فقط ۷۰ میلیارد تومان به بیمارستان‌های دولتی برسد.

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امیدواریم با راه اندازی این سامانه به آمار واقعی دست یابیم و با هم افزایی همه جانبه، موفق به افزایش درآمد و جذب گردشگر بیشتر شویم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->